Разследване за вещно укривателство е проведена от криминалисти на територията на

...
Разследване за вещно укривателство е проведена от криминалисти на територията на
Коментари Харесай

Криминалисти разследват укривателство на крадени вещи в Кюстендилско

Разследване за вещно укривателство е извършена от криминалисти на територията на Кюстендилска област, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.
 dsc_1228_1000x664  dsc00557bc7c4994bdf74c58893a6abe1709d56a_1000x662
Специализираната интервенция е извършена на 21 и 22 януари т.г. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР-Кюстендил, сътрудниците им от районното ръководство, специалисти и проверяващи служители на реда. В рамките на акцията са подхванати процесуално-следствени дейности на два адреса в с. Граница и един в Кюстендил. Открити и конфискувани са мотоциклет – вид скутер и четириколесно транспортно средство, за които е открито, че са откраднати от Италия и оповестени за търсене посредством Шенгенската осведомителна система.

Сред откритите движимости са и спортен картинг, дребен спортен мотопед, голям брой принадлежности – електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гедоре, електрически принадлежности и мотори, принадлежности за гланциране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка, кухненски съоръжения, готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, портативни компютри, GPS навигация, 868 кутии с МР4 плеъра и аксесоари към тях, автомобилни гуми и елементи, електронни модули.

Работата по определяне на произхода на конфискуваните предмети продължава. За част от тях има данни, че са крадени в чужбина. Започнато е досъдебно произвеждане по случая, процесуално-следствените дейности са осъществени с директното присъединяване на прокурор от районна прокуратура – Кюстендил.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР